Таг: Ubuntu 14.10

Инсталирајте поставување вино на Ubuntu Via PPA

Преземете и инсталирајте го Wine Staging Ubuntu PPA. Како да инсталирате Wine Staging 1.9.6 (Wine-Fork) на Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 14.10 и Ubuntu 15.10 Systems. Wine Staging е областа за тестирање на winehq.org. Таа содржи поправени грешки и карактеристики, кои не се интегрирани во ...

Инсталирајте Blender на Ubuntu, преку командната линија

Инсталирајте Blender 2.77 на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10 системите. Blender е бесплатен и софтвер со отворен извор 3D. Таа ја поддржува целата територија на моделирање, местење, анимација, симулација, рендерирање, композитинг и следење на движење на 3D, дури и видео монтажа и создавање на игри. ...

Како да го инсталирате Snapcraft - алатката Canonical за создавање на опасни пакети

Snapcraft - алатката Canonical за креирање на Snappy пакети. Инсталирајте го Snapcraft 2.6 на Ubuntu 16.04, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 14.10 и Ubuntu 15.10 Systems. Snapcraft е алатка за градење и пакување која ви помага да го пакувате софтверот како брзо. Тоа го олеснува вклучувањето ...

Инсталирајте го GhostWriter 1.3.2 без текст за отстранување на текст на Ubuntu

GhostWriter текст-уредувач без текст за Ubuntu. Инсталирајте го текстуалниот уредувач на GhostWriter на Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 15.10 и Ubuntu 14.10 Systems. GhostWriter 1.3.2 има многу моќни функции како што се истакнување на синтаксата, режим на цел екран, вградена проверка на правопис, број на живи зборови и прегледување во живо. карактеристики: ...

Како да инсталирате бледа месечина 26.1.1 (интернет пребарувач базиран на Firefox) На Ubuntu

Како да инсталирате Pale Moon 26.1.1 на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Убунту 14.10 системите. Блед Месечината, интернет пребарувач базиран на Firefox, се тврди дека е до 25% побрзо од оригиналот. Прелистувачот на Palemoon поддржува официјалните екстензии на Firefox, но не ги поддржува сите ...

Инсталирај Notepadqq 0.51 На Линукс Убунту системи

Бележник за Линукс Убунту системи. Инсталирајте Notepadqq на Ubuntu, преку PPA. Notepadqq е сличен на текстуален уредник Notepad ++. Уредникот Notepadqq 0.51 има многу возбудливи функции за уредување, како што се синтакса, високо ниво на поддршка, програмски јазици и функции за форматирање на текст. Исто така поддржува пребарување, наоѓање и замена ...

Инсталирајте го Ambiance & Radiance Flat Colors Темата на Ubuntu Systems

Инсталирање амбиентална и сјајна рамна боја на тема на Ubuntu 16.04, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 14.10 и Ubuntu 15.10 системи. Ambiance & Radiance Flat е модерна, убава и живописна ре-имагинација на амбиентот и зрачењето на боите GTK 2 / 3 Теми. Се одликува со модерна, чиста и ...

DeadBeeF 0.7.1.2 (Лесен музички плеер) носи голема листа на промени

Инсталирајте DeadBeeF музички плеер на Ubuntu, преку PPA. Инсталирајте DeadBeeF 0.7.1.2 на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10 системите. DeadBeef лесен музички плеер е напишан во C и C + + за да работи со серверот за прикажување на X.org. Музичкиот плеер DeadBeeF поддржува различни аудио датотеки ...

Инсталирајте го Git 2.7.4 На Ubuntu, преку PPA

Инсталирајте го Git 2.7.4 на Ubuntu, преку PPA. Инсталирајте го Git 2.7.4 на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10 Systems. Git е систем за контрола на верзии развиен од самиот Линус Торвалдс. Му беше потребен таков софтвер за споделување на код и вршење соработка со други ...

Како да се провери лаптоп процесорот температура во Ubuntu системи

Монитор за мониторинг на Ubuntu преку командната линија. Како да инсталирате Psensor во Ubuntu 15.10, Ubuntu 14.04 и проверете ја температурата на процесорот на лаптопот во Ubuntu Systems. Psensor е графичка алатка за следење на температурата за Linux Ubuntu Systems која може да ја следи температурата на хардверот и навивачите во Ubuntu. Со едноставни зборови, ...

Инсталирајте го музичкиот плеер DeaDBeeF 7.0 на Ubuntu 15.10 и Ubuntu 15.04

Музички плеер DeaDBeeF за Linux Ubuntu Systems. Инсталирај го DeaDBeeF 7.0 музичкиот плеер на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10. DeaDBeeF е аудио плеер за GNU / Linux, * BSD, OpenSolaris, Mac OS X и други системи слични на UNIX. Има и DeaDBeeF за Андроид, што е ...

Инсталирајте белешки, минималната белешка за преземање на апликација на Ubuntu

Забелешки е едноставна (но моќна) апликација за белешки за Линукс. Еве како да инсталирате Notes, минималната апликација за земање белешки на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 14.10 и Linux Mint Systems. Забелешките се многу основни и минијални, крос-платформа белешка земање стан. Белешките ...

Инсталирајте ја иконата Нитукс на Ubuntu 15.10 и Ubuntu 15.04

Инсталирајте ги иконите на Nitrux на Убунту системите. Инсталирајте и користете тема за Nitrux Icon на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10 Systems. Nitrux е едноставна, чиста и минимална икона во собата со n ^ ∞ икони кои се конзистентно дизајнирани за да го додадат завршниот допир до ...

Преземи & инсталирај опера 35 На Линукс Убунту системи

Операта 35 објавена со тастатура за глупости и изградена 32bit Linux. Преземете и инсталирајте Opera 35 на Линукс Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 14.10 и Linux Mint Systems. Opera web пребарувачот за компјутери достигна верзија 35, првото стабилно ослободување за 2016, кое ...

Како да ја проверите брзината на Интернет во Ubuntu

Проверете брзината на интернет во Ubuntu преку Ubuntu Internet Speed ​​Panel Panel Indicator. Еве како да се инсталира интернет-индикатор за брзина на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04, Ubuntu 14.10 и деривати. Индикаторот Netspeed Unity е Ubuntu AppIndicator кој ја прикажува интернет брзината, поставувањето ...

Инсталирајте Gscan2PDF На Ubuntu & Скенирајте и извезувајте PDF датотеки

Скенирајте и извезувајте PDF датотеки на Линукс Убунту системи. Инсталирајте го Gscan2PDF на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10. Откако ќе го инсталирате, користете ја апликацијата Gscan2PDF за скенирање и извоз на PDF-датотеки на Linux Ubuntu Systems. GUI за олеснување на процесот на производство на ...

Инсталирај Инсталирање на графички Интел 1.4.0 На Ubuntu 15.10

Интел графика Инсталатор 1.4.0 објавен со Ubuntu 15.10 поддршка. Терминални команди за инсталирање на Intel Graphics Installer 1.4.0 на Ubuntu Systems. Intel Graphics Installer ви овозможува лесно да ги инсталирате најновите Интел графички и Интел видео драјвери за Intel графички хардвер. Инсталаторот дозволува да остане ...

Како да инсталирате Cantata 2.1 (музички плеер) на Ubuntu

Cantata музички плеер за Linux Ubuntu Systems. Како да инсталирате кантата 2.1 (музички плеер) на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 14.10 Systems. Cantata е графички клиент за MPD, поддржувајќи ги следниве карактеристики: Поддршка за Qt4, Qt5, KDE, MacOSX и Windows. Повеќе MPD ...

Како да инсталирате пренос на 2.90 BitTorrent клиентот на Ubuntu системи

Пренос bittorrent клиент за Ubuntu Linux. Пренос 2.90 се ослободува по две години. Како да инсталирате пренос 2.90 bittorrent клиент на Ubuntu 15.10, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и Убунту 14.10 системи. Пренос е проект со отворен код, волонтерски базиран. За разлика од некои BitTorrent клиенти, преносот не игра на игри ...