Таг: Ubuntu 16

Инсталирајте го VLC 2.2.5 медиа плеер на Ubuntu 17.04

Издаден е VLC медиа плеер 2.2.5. Еве како да инсталирате VLC 2.2.5 во Ubuntu 17.04, Ubuntu 16.04, Ubuntu 15.04, Ubuntu 14.04 и други Ubuntu системи. VLC медиа плеер 2.2.5 носи безбедносни стврднувања за DLL киднапирање средини. Декодер: * Поправи mp3 репродукција на квалитетот на репродукцијата во libmad * Поправи ...

Како да инсталирате и конфигурирате Одоо со mod_wsgi

Во ова упатство, ќе ви покажеме како да инсталирате Odoo 10 на Ubuntu 16.04 VPS со Apache2 и mod_wsgi кој е модул на Apache кој го имплементира WSGI-совпаѓачкиот интерфејс за хостирање на веб-апликации базирани на Python, како што е Odoo на врвот на ...

Како да го забрзате Друпал користејќи лак на Ubuntu 16.04 VPS

Во ова упатство, ние ќе ви обезбедиме чекор по чекор инструкции за тоа како да го забрзате Друпал користејќи Лак на Ubuntu 16.04 VPS. Друпал е една од водечките платформи за управување со содржини со отворен код. Во времето на пишување на ова упатство, ...

Како да инсталирате VLC 2.2.5 во Ubuntu 16.04, 14.04

VLC медиа плеер 2.2.5 беше издаден неодамна со голем број подобрувања. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 14.04 и Ubuntu 16.04. Тоа е речиси една година од последниот VLC 2.2.4 беше објавен во јуни 2016. VLC карактеристики на 2.2.5: фикс зелена линија ...

GNOME Twitch 0.4.0 Вклучува подобрени разговори, известувања за повторно активирање, повеќе

GNOME Twitch (не е официјална апликација за GNOME) 0.4.0 беше објавен неодамна, со подобрување на разговорот за движење и промена на големината, известувањето за повторно активирање, заедно со подобрена стабилност и повеќе. Апликацијата беше ажурирана пред 3 дена, но имаше грешка која го спречи да се изгради во Ubuntu 16.10, па ...

Како да го инсталирате Cinnamon 3.4 во Ubuntu 16.04, 17.04

Околината на околината на Cinnamon го достигна новиот масовен 3.4 порака пред неколку дена. Иако нема официјално соопштение објавено на блогот Linux Mint во моментот на пишување, сега можете да го инсталирате во Ubuntu 16.04, Ubuntu 17.04 преку PPA. Цимет 3.4.0 носи над 160 ...

Како да инсталирате FFmpeg 3.3 во Ubuntu 16.04, 14.04

Овој брз туторијал ќе ви покаже како да ја инсталирате најновата FFmpeg мултимедијална библиотека 3.3 "Hilbert" во Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04 преку PPA. FFmpeg 3.3 "Хилберт" е ново поголемо издание кое се одликува со: Епл Пикслет декодер NewTek SpeedHQ декодер QDMC аудио декодер PSD (Фотошоп ...

GTK + 3 Твитер клиентот Corebird '1.5 Released [Како да се инсталира]

Corebird, мајчин Линукс десктоп стан апликација, достигна издание 1.5 пред еден ден. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.10, Ubuntu 17.04, Linux Mint 18. Corebird 1.5 носи тони поправени грешки и разни подобрувања: Додајте опција "зачувај како" во менито со десен клик на даунлоадирате ...

Krita 3.1.3 Released! Како да го инсталирате преку PPA

Krita 3.1.3 беше издаден со тони поправки на грешки и некои нови функции. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.10, Ubuntu 17.04, Ubuntu 17.10 преку PPA. Krita 3.1.3 карактеристики: скалата околу вртежната точка додаде имплементирање на дејства контекстно мени за стандардна алатка (намалување, копирање, паста, ...

Како да инсталирате, конфигурирате и користите Redis на Ubuntu 16.04

Redis е складиште на податоци во структурата на меморијата примарно се користи како база на податоци и кеш. Во ова упатство, ќе ви покажеме како да инсталирате, конфигурирате и користите Redis на Linux VPS со Ubuntu 16.04 како оперативен систем. Поврзете се со вашиот ...

Инсталирајте Budgie Desktop 10.3 во Ubuntu 16.04, 16.10, 17.04

На Budgie околина на животната средина 10.3 беше објавен пред неколку дена. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.04, Ubuntu 16.10 и / или Ubuntu 17.04. Тимот на Ubuntu Budgie го објави објавувањето на Budgie 10.3 како финално издание на 10.x серијата. И Qt 5-базирани ...

Инсталирај го phpMyAdmin на Ubuntu 16.04

phpMyAdmin е една од најпопуларните и најчесто користените алатки за управување со бази на податоци базирани на веб. Тоа е бесплатна и софтвер со отворен код PHP апликација која им овозможува на корисниците да управуваат со еден или повеќе SQL сервери за бази на податоци локално или на оддалечен сервер користејќи веб прелистувач (GUI). ...

Инсталирај што и да е Evernote клиентот за Linux Ubuntu Desktop

Evernote клиент за Linux Ubuntu Desktop. Инсталирај што и да е на Ubuntu 16.10 и Ubuntu 16.04 системите. Што и да е неофицијален клиент Evernote за Линукс десктоп системи кој е изграден со Electron. Обезбедува доволно широка интеграција со десктоп, како што се икони за доки и лента и работа во заднина ...

Како да инсталирате Luminance HDR 2.5.0 во Ubuntu 16.04 и повисоко

Luminance, комплетен работен тек за HDR слики, конечно доби ново издание повеќе од три години по последната. Luminance HDR е графички кориснички интерфејс (базиран на алатката Qt5) кој обезбедува комплетен работен тек за HDR слики. Поддржува следниве HDR формати: OpenEXR (exr), ...

MPV Player 0.25 Released! Како да го инсталирате во Ubuntu 16.04

MPV, MPlayer со отворен код и медиа плеер базиран на MPlayer2, го достигна ослободувањето на 0.25 пред два дена. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.04 LTS. MPV 0.25 паѓа подршка за OS X 10.7 и порано. Сега е оневозможена поддршката за некои функционалности на оптички медиуми (DVD / CD) ...

Обезбедете ја вашата SSH користејќи двофакторска автентикација на Ubuntu 16.04

Во ова упатство ќе ги опишеме неопходните чекори за конфигурирање на автентикација со два дела (2FA) користејќи Google authenticator на Ubuntu 16.04 VPS. Оваа апликација вклучува имплементација на еднократни генератори на лозинка за неколку мобилни платформи. Овој метод додава уште еден слој на заштита на вашиот сервер ...

Како да инсталирате Emacs 25.1 преку PPA во Ubuntu 16.04, 14.04

Додека Ubuntu 17.04 го вклучува најновиот GNU Emacs 25.1 во неговото главно складиште, еве како да го инсталира уредувачот во Ubuntu 16.10, Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04 и Ubuntu 12.04 преку PPA. Emacs 25.1 беше објавен пред неколку месеци со широк спектар на нови функции. Напишав ...

Вино 2.0.1 Стабилно издадено! Како да го инсталирате преку PPA

Виното 2.0.1, првата точка порака на виното 2.0 стабилна, беше ослободен пред еден ден. Еве како да го инсталирате во Ubuntu 16.04, Ubuntu 16.10, Ubuntu 17.04 и деривати. Виното 2.0.1 има вкупно 47 грешки, вклучувајќи поправки за потреба за брзина, QQ 2013, ...

Како да го надградите Ubuntu 17.04 од Ubuntu 16.10

Ова е брз совет за десктоп корисниците на Ubuntu 16.10 како да се надополни на Ubuntu 17.04 Zesty Zapus. Пред да започнете, треба да направите некои подготовки: 1. Секогаш направете резервна копија на важни податоци, обележувачи и други кориснички документи. 2. Отстрани или оневозможи складишта од трети страни. ...

Инсталирај го последниот клиент за BitTorrent на потопување на Ubuntu 16.10

Како да го инсталирате најновиот Client BitTorrent поток на Ubuntu 16.10 и Убунту 16.04 системите. Инсталирај го BitTorrent клиентот за повлекување во Ubuntu, користејќи PPA. Потопот е целосно опремен меѓу-платформски BitTorrent клиент. Потопот ги содржи заедничките карактеристики на клиентите на BitTorrent, како што се шифрирање на протоколот, DHT, локално откривање на врската ...