Таг: надградба на Windows

Поправете грешка 0x80246019 за Microsoft Store и Windows Update

Мајкрософт почна да гради апликативна платформа со Windows 8, а подоцна и со Windows 10, ја надгради на UWP. Тие изградиа унифицирана продавница за да им овозможат на корисниците да станат побезбедни и посовремени апликации за нивниот Windows 10 уред. ...

Windows 10 октомври 2018 Ажурирање на сè уште доживува проблеми

Епл iCloud, мапирани дискови, Trend Micro, F5 VPN клиенти и AMD графики сеуште предизвикуваат проблеми за Windows 10 верзијата 1809 корисници. Мајкрософт преработил Прозорец 10 верзија 1809 на ноември 13th, но изгледа како ажурирањето на софтверот сеуште предизвикува проблеми за некои. Ако сте …

Корисна бесплатна алатка - Windows Update MiniTool

Windows Update MiniTool е бесплатна алатка за 3rd-партија направена специјално за да го подобри искуството на Windows Update, обезбедувајќи однапред функции кои недостасуваат во вградената алатка за ажурирање на Windows. Тоа е корисна алатка која е околу од 2015 и е ажурирана за поддршка на речиси сите верзии на Windows, ...

Како да ја поправите грешката за ажурирање на Windows Update 80244019

Windows Update е складиштето за се што е најново за Windows од Microsoft. Корисниците обично добиваат ажурирања често поради оваа услуга за Windows Update. Овој механизам за Windows Update зависи од повеќе услуги како BITS или Background Intelligent Transfer Service, сервисот Windows Update, сервисот за ажурирање на Windows Server ...

[Водич] Работи што треба да се направат по инсталирањето на ажурирања на функции во Windows 10

Работи што треба да се направат по инсталирањето на ажурирања на функциите во Windows 10 "Обнова на функции" за оперативниот систем Windows 10 функционираат како пакети со услуги кои носат нови функции, промени во корисничкиот интерфејс, подобрувања и подобрувања на оперативниот систем. Мајкрософт објави многу надградби за Windows 10 во минатото и ...

Windows 10 19H1 (Redstone 6) ја гради промената

Windows 10 19H1 (Redstone 6) ја гради промената Ажурирано на Ноември 14, 2018: Додавање на Windows 10 Insider Преглед изгради 18282. Мајкрософт го објави Windows 10 октомври 2018 ажурирање (верзија 1809) на јавноста и сега компанијата започна да се фокусира на следната надградба на функцијата Windows 10 ...

[Водич] Обнови ја изгубената простор на дискот по надградбата на Windows 10

Надградбите на Windows заземаат многу простор. Ситуацијата станува понеповолна кога се објавува голема надградба на Windows 10. Windows 10 чува копија од постоечката инсталација на Windows пред да ги напише новите датотеки на дискот. Резервната копија помага ако новата инсталација ...

Patch вторник октомври 2018

Windows 10 октомври 2018 Ажурирање Мајкрософт требаше да ја ослободи верзијата 10 1809 XNUMX пошироко на Patch вторник преку Windows Update. Таа беше ставена на располагање една недела порано за "трагачите", односно оние кои имаат компатибилен хардвер и рачно Провери дали има надградби во Подесувања ...

Корисна бесплатна алатка - Windows Update MiniTool

Windows Update MiniTool е бесплатна алатка за 3rd-партија направена специјално за да го подобри искуството на Windows Update, обезбедувајќи однапред функции кои недостасуваат во вградената алатка за ажурирање на Windows. Тоа е корисна алатка која е околу од 2015 и е ажурирана за поддршка на речиси сите верзии на Windows, ...

WuMgr е бесплатен отворен код за ажурирање менаџер за Windows 10

Добро беа деновите кога сте имале целосна контрола врз тоа што имате надградби на вашиот компјутер. Но, тогаш Windows 10 одлучи да ја отстрани таа контрола. Можете да конфигурирате многу опции за Windows Update и Defer Updates, но не можете да ги контролирате. Во овој пост, ...

Поправете го грешката за ажурирање на Windows 0x8000FFFF

Одржувањето на вашиот оперативен систем на Windows е најдобрата практика што треба да ја следите. Но, понекогаш станува потешко кога Windows само ќе продолжи да фрла некои кодови за грешки кај вас. Зборуваме за ништо друго освен кодот за грешка 0x8000FFFF, E_UNEXPECTED - неочекувано ...

Како да управувате со надградбите на Windows 10 за да ги спречите да го уништат вашиот живот

Како можам да престанам со надградби на Windows 10? Без разлика дали е спречувањето на Windows 10 да исчезне критичко ажурирање за време на презентацијата, или да го одложи ажурирањето на функцијата на Microsoft 10 на Microsoft поради грижи за загубата на податоци, тоа е прашање кое сите го поставивме. Вие не треба да ги блокирате сите Windows 10 ...

Како рачно да инсталирате Windows 10 1809 Октомври 2018 Ажурирање (Update)

Мајкрософт објави Windows 10 октомври 2018 Ажурирање верзија 1809 и ако не сакате да го добиете преку Windows Update можете рачно да го инсталирате. Microsoft неодамна објави дека најновата верзија на Windows 10 функција, Windows 10 октомври 2018 ажурирање верзија 1809 сега е достапна. Во ...

Мајкрософт ослободува кумулативни надградби за Windows 10 1809, 1803 и 1703

Мајкрософт објави нови кумулативни ажурирања за Windows 10 1809, 1803 и 1703. Еве еден поглед на она што е вклучено во денешните надградби. Мајкрософт објави нови кумулативни надградби за Windows 10 1809 и Windows 10 1803. Исто така, го претстави конечниот кумулативен ажурирање за ...

Поправи го грешката за 10 за надградби на Windows 0x80240020

Многу време инсталацијата на Windows 10 има потреба од интеракција пред конечниот процес на инсталација. Ако видите грешка во инсталацијата за ажурирање на Windows Update 80240020 запишана под историјата на Windows Update, тогаш тоа е проблемот. Може да видите и порака за грешка - Операцијата не заврши, бидејќи има ...

[Fix] Windows Updates не успеа да инсталира со код на грешка 0x8000FFFF во Windows 7

Прозорците не успеваат да инсталираат со код за грешка 0x8000FFFF во Windows 7 SYMPTOM ПРОБЛЕМ: Ако користите оперативен систем Windows 7 и обидете се да преземете и инсталирате нови надградби користејќи Windows Update, ажурирањата не успеваат да се преземат и инсталираат и ќе го добиете кодот за грешка "0x8000FFFF" . ...

Причина позади корисници Датотеки за бришење датотеки во Windows 10 Октомври 2018 Ажурирање

Причина зад корисници Корисници Датотеки за бришење датотеки во Windows 10 Октомври 2018 Ажурирање ПРЕДМЕТ: Мајкрософт ја откри причината за автоматското бришење на датотеки во Windows 10 Октомври 2018 функција ажурирање (верзија 1809). Компанијата го реши проблемот и повторно го објави новиот ажуриран функција ...

Познати проблеми и поправки за октомври 2018 Windows 10 ажурирања

Тоа е речиси две недели откако "Мајкрософт" ги објави ажурирањата за Windows 10 како дел од октомврискиот 2018 Patch вторник и што траеше две недели. Овие ажурирања можеа да бидат најлошите Мајкрософт Пач вторник во долго време со бројни грешки ...

Microsoft ги поместува двигателите на печатачот во Windows Update

Администраторите и корисниците на Windows 10 кои поврзуваат принтери или скенери со уреди што работат во оперативниот систем може да забележат промена во тоа како се инсталирани драјвери за печатач на уредите. Инсталациониот медиум за Windows вклучуваше основни двигатели за печатачи и скенери во верзии пред Windows 10 ...

Microsoft ја паузира Windows 10 верзијата на 1809

Мајкрософт го претстави Windows 10 верзијата 1809, Октомврискиот 2018 Ажурирање за Windows 10 на октомври 2, 2018 официјално. Компанијата објави ажурирани алатки за надградба на нова верзија на Windows 10 и овозможија ажурирање на Windows Update исто така, но само за корисници и ...