Совет: Приклучи се на Visual Studio Essentials, добиј бесплатни нешта

Совет: Приклучи се на Visual Studio Essentials, добиј бесплатни нешта

Еве еден одличен совет за програмери: Ако се приклучите на бесплатната програма Visual Studio Dev Essentials на Мајкрософт, ќе добиете некои профитабилни бенефиции, вклучувајќи и претплата на 6-месечна претплата за Pluralsight, мобилна обука на Xamarin и многу повеќе.

Благодарение на Мајкл Д. за овој совет.

"Добијте сè што ви е потребно за да ја изградите и да ја распоредите вашата апликација на која било платформа", објаснува Мајкрософт. "Со state-of-the-art алатки, моќта на облак, обука и поддршка, тоа е нашата најсеопфатна програма за бесплатни програмери досега."

Ако предајте се на веб-страницата на Visual Studio Essentials, можете да се регистрирате за оваа бесплатна програма, која вклучува неверојатен спектар на бенефиции. Но, ќе треба да дејствувате брзо: некои од овие придобивки се достапни само за оние кои се регистрираат до крајот на годината.

Кои се овие бенефиции? Еве листа.

Инструментите за програмери

Бесплатни алатки на Мајкрософт за развој. Кои, доделени, се достапни за секој, и вклучуваат Visual Studio заедница, Visual Studio Code, Visual Studio Express (различни изданија) и Team Foundation Server Express.

софтвер

Parallels Desktop за Mac Pro Edition (Месечна претплата на 3)

Пристап до паралели (Месечна претплата на 3) *

Windows платформа В.М. (60 дена, наскоро)

Апликации за онлајн канцеларија, кои се достапни генерално, се разбира.

Обука и поддршка

Пренапони (6-месечна претплата, достапна преку декември 31, 2015 или додека траењето на набавката е последно, со 3-месеци достапни потоа).

Мобилен обука на Универзитетот Џамарин (Наскоро)

WintellectNOW (Месечна претплата на 3)

Microsoft Virtual академија, што, да, е генерално достапно за секого.

Помош за програмирање на HackHands во живо ($ 25 кредит)

Приоритетна поддршка на форумот

Облак услуги

Сино кредит ($ 25 / месец за 12 месеци, наскоро)

Visual Studio Team Services сметка со пет корисници

App Service слободен ниво

PowerBI слободен ниво

Слободно ниво на HockeyApp

Примена Увид бесплатни нивоа

Во кратки црти, ако сакате да се обидете со алатки за бесплатни развивачи на Мајкрософт, има смисла да се регистрирате и за Visual Studio Essentials.

Можете да дознаете повеќе на веб-страницата на Visual Studio Essentials.

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.