Ажурирање до кернелот 4.10 RC6 На Линукс Убунту системи

Ажурирајте го кернелот 4.10 RC6 на Линукс Убунту системи. Терминални команди за инсталирање на Linux Kernel 4.10 RC6 на Ubuntu 16.10, Ubuntu 16.04 и други УБuntu деривати. Таа носи разни промени и поправки.

Објавувајќи го објавувањето, Линус Торвалдс напиша:

Значи оваа недела изгледаше многу мирна, и rc6 изгледаше како да беше убаво мало пуштање. Исто како што сакам .... а потоа се случи петок, и малите и спокојно ослободени кандидати некако разнесоа за да не бидат сите толку мали по сите.

О, добро. Не е како ова да е нова шема - луѓето завршуваат со мешање на нивната работа за неделава во петокот, и тоа се случува веќе неколку години до сега и јас го споменав порано. Тоа беше само уште позабележително од вообичаеното. И тоа доцнењето на барањата за повлекување кои дојдоа во петокот (со неколку овој викенд) го турнаа rc6 за да биде најголемиот rc досега за време на овој циклус на издавање (што очигледно не се смета rc1). Сè уште не е толку голема според историските стандарди, бидејќи 4.10 генерално е прилично мирен, но тоа е малку вознемирувачко. Се надевав дека ќе го направам вообичаениот "rc7 е последниот RC" распоред на порака за еднаш (со двете 4.8 и 4.9 притискање кон rc8), и навистина сакам работите да се смират за тоа да се случи.

Ќе видиме. Како и да е, нема ништо што особено ме загрижува во rc6, освен поради тоа што не се забавува, а тоа само може да биде тајмингот (т.е.
секој ги испраќа своите ажурирања секој РЦ, па понекогаш само работите ги забрзуваат повеќе). Значи, не се откажувам од сонот "rc7 е последниот РЦ".

Промените се најчесто во возачите (графичкиот процесор и вмрежувањето се истакнуваат, но и РДМА и медиумите и MD се прилично забележливи), додека остатокот се претежно генеричко вмрежување и некои XFS ажурирања, со вообичаено случајно смалување на закрпи на друго место.

Оди тест!
Линус
https://lkml.org/lkml/2017/1/29/149

На 64 Бит системи

Изградба за amd64 успеа (види BUILD.LOG.amd64): Извршете ги следниве команди во терминал за да инсталирате Linux Kernel 4.10 RC6 на Убунту системи.

wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10-rc6/linux-headers-4.10.0-041000rc6_4.10.0-041000rc6.201701291830_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10-rc6/linux-headers-4.10.0-041000rc6-generic_4.10.0-041000rc6.201701291830_amd64.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10-rc6/linux-headers-4.10.0-041000rc6-lowlatency_4.10.0-041000rc6.201701291830_amd64.deb
sudo dpkg -i linux-headers-4.10*.deb linux-image-4.10*.deb
sudo reboot

На 32 Бит системи

Изградба за i386 успеа (видете BUILD.LOG.i386): Извршете ги следниве команди во терминал за да инсталирате Linux Kernel 4.10 RC6 на Убунту системи.

wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10-rc6/linux-headers-4.10.0-041000rc6_4.10.0-041000rc6.201701291830_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10-rc6/linux-headers-4.10.0-041000rc6-generic_4.10.0-041000rc6.201701291830_i386.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v4.10-rc6/linux-headers-4.10.0-041000rc6-lowlatency_4.10.0-041000rc6.201701291830_i386.deb
sudo dpkg -i linux-headers-4.10*.deb linux-image-4.10*.deb
sudo reboot

Јадрото на kernel v4.10-rc6 е изградено

Овие бинарни пакети претставуваат гради на главната линија или стабилно дрво на кернелот на Линукс на дебатата подолу:
v4.10-rc6 (566cf877a1fcb6d6dc0126b076aad062054c2637)

За да го добиете изворот од кој тие се изградени, донеси го следново:

git: //git.launchpad.net/~ubuntu-kernel-test/ubuntu/+source/linux/+git/mainline-crack v4.10-rc6

и да ги примените следниве закрпи на врвот во редот подолу:

0001-base-packaging.patch
0002-UBUNTU-SAUCE-add-vmlinux.strip-до-BOOT_TARGETS1-on-p.patch
0003-UBUNTU-SAUCE-tools-hv-lsvmbus-add-manual-page.patch
0004-UBUNTU-SAUCE-не-up-disable-пита-кога-gcc-има-тоа-enabl.patch
0005-debian-changelog.patch
0006-configs-базирани-на-Ubuntu-4.10.0-5.7.patch

Ажурирање до кернелот 4.10 RC6 На Линукс Убунту системи првично објавена на Извор Дигит - Најнови технологија, Gadgets & Gizmos.

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.