Windows Media Center за Windows 10

Microsoft removed Windows Media Player from the companyXCHARXs Windows 10 operating system. While there are некои алтернативи за Windows Media Center таму каде што корисниците можат да се префрлат и да користат, некои веројатно би сакале да го користат Windows Media Center на Windows 10.

Windows Media Center најдобро може да се опише како голем брат на Windows Media Player. Се одликува со функционалност за репродукција за медиумите, но исто така и дополнителни функции како што се ТВ тјунер и поддршка за снимање, како и подобри опции за управување со медиуми.

Корисниците на Windows 10 имаат две главни опции кога станува збор за Windows Media Center на Windows 10. Тие можат да инсталираат една од предложените алтернативи, на пр. Kodi или Plex, или да инсталираат сопствена верзија на Windows Media Center што е компатибилна со Windows 10.

Windows Media Center на Windows 10

прозорец медиумски центар

WMC е сопствена верзија на Windows Media Player која е компатибилна со сите верзии на оперативниот систем Windows 10.

Забелешка: Се препорачува да креирате резервна копија на системот пред инсталацијата. Јас не наидов на проблеми со инсталирање и отстранување на сопствената верзија на Windows Media Center од 10 верзијата на Windows 1809, но секогаш е добро да се биде сигурен кога станува збор за софтверски инсталации.

WMC инсталира Windows Media Center на Windows 10 машини. Функционалноста е повеќе или помалку идентична со официјалната верзија на Windows Media Center за претходните верзии на Windows.

инсталација

инсталирај wmp

Installation is powered by batch files. First thing you need to do is downloaded the most recent version of WMC from the developer website. The site is in French; use a translation service if you don’t speak French.

Проверете ја категоријата за инсталација на страницата за ажурирања. Најновата верзија е WMC 8.8.2 во времето на пишувањето.

Преземете ја најновата верзија на WMC и извлечете ја архивата во локалниот систем откако ќе завршите.

Потоа следете ги следните серии. Забележете дека можете да кликнете со десниот клик на сериските датотеки и одберете Edit од контекстното мени за да видите точно што прават.

  1. Right-click on _TestRights.cmd and select “run as administrator” to test privileges and permissions.
  2. Right-click on InstallerBlue.cmd or InstallerGreen.cmd and select “run as administrator” to install Windows Media Center on the device if the test batch file did not return any errors. The batch files install the Blue or Green interface versions of Windows Media Center on the device.

WMC ги наведува сите чекори за инсталација во прозорецот за командна линија по извршувањето. Windows Media Center е инсталиран подоцна ако работите одат добро.

Совет: WMC comes with an uninstaller script that you may run to remove the program again from the system and undo the changes made to it during installation. Just right-click on uninstaller.cmd and select “run as administrator” to remove the program again from the system.

Feature upgrades remove essential files from the system so that Windows Media Center won’t work until you run the installer again.

користење

поставување на Windows медиумски центар

Можете да го стартувате Windows Media Center од менито Start само со впишување на неговото име. Опциите за поставување на Windows Media Center со користење на експресните и сопствени опции се наведени на прво место.

Препорачливо е да одберете обичај додека добивате целосна контрола над поставувањето.

Програмата го прикажува својот главен екран потоа.

Windows медиумски центар употреба

Windows Media Center автоматски зема некои папки на уредот, но можете да додадете повеќе папки во библиотеките, така што медиата што е зачувана во тие папки е исто така наведена и од медиа плеерот.

Затворање зборови

WMC installs Windows Media Center on Windows 10 devices so that users who are accustomed to the program and donXCHARXt want to switch can continue using it.

Додека континуираната употреба бара чести повторни инсталации, додека Windows 10 ги отстранува датотеките секогаш кога е инсталирана нова функција, тоа не е премногу проблем. (преку Deskmodder)

Сега ти: Дали користите медиумски центар?

Пост Windows Media Center за Windows 10 се појави прв на gHacks технологија вести.

поврзани со пост

Оставете Одговор

Оваа страница користи Akismet за намалување на спам. Научете како се обработува вашиот коментар.