Cara Arkib Posts Pada Instagram: Ciri-ciri Baru Tersedia Untuk Semua Pengguna

Daripada memadamkan memori berharga tetapi mungkin memalukan dari profil Instagram anda, kini anda boleh mengarkibkannya. Ciri "arkib" dilancarkan kepada pengguna pada hari Selasa dalam kemas kini. Matlamatnya adalah untuk memberi pengguna lebih banyak kebebasan dengan membenarkan mereka memupuk dan menukar profil mereka semasa mereka berkembang, Instagram berkata dalam catatan blog.

Ciri baru ini membolehkan pengguna untuk memindahkan siaran tertentu ke sebahagian profil mereka yang hanya dapat dilihat, dan mengalihkannya kembali ke profil mereka apabila mereka mahu. Ciri baharu ini boleh didapati di versi Instagram 10.21 dan lebih tinggi untuk peranti iOS dan Android.

Baca: Kemas Kini Instagram: Cara Menggunakan Kisah Lokasi Dan Hashtag Pada Teroka

Kemas kini yang dilancarkan dalam mod ujian untuk sesetengah pengguna bulan lepas semasa masih dalam pembangunan. Banyak kemas kini yang telah datang ke aplikasinya dalam beberapa bulan kebelakangan ini adalah gejala daripada persaingan sengit dengan Snapchat, yang memanaskan musim panas lepas ketika Instagram menambah ciri "cerita" tersendiri yang meniru Snapchat.

Bagaimana untuk mengarkibkan jawatan terdahulu pada Instagram:

Setelah ciri baru tersedia pada telefon anda, anda mungkin akan mendapat pemberitahuan kecil di aplikasinya apabila anda membuka halaman profil anda. Ia akan turun dari butang arkib dan menerangkan bahawa mana-mana siaran arkib anda boleh dijumpai dengan mengklik butang arkib.

Jika anda tidak mengarkibkan apa-apa, halaman butang terbuka tidak akan mempunyai foto dan akan berkata "Tiada Foto Arkib." Namun, anda akan mencari arah di sini tentang cara mengarkibkan jawatan pada masa hadapan. Untuk mengarkibkan siaran, kembali ke profil anda dan tatal ke mana-mana foto yang ingin anda sembunyikan dan ketik "..." (ini mendatar pada peranti iOS dan menegak pada peranti Android) pilihan yang muncul di penjuru kanan sebelah atas. Ini akan membawa menu di mana anda boleh memilih untuk "mengarkibkan," "matikan mengulas," "edit," "kongsi" atau "padamkan" siaran.

Arkib Tindakan Instagram

Pilihan untuk "arkib" siaran di Instagram telah tiba untuk semua pengguna.

Pilih "arkib," dan siaran secara automatik akan dihantar ke ruang arkib yang boleh anda akses dengan memilih ikon di sudut kanan atas profil anda. Ia kelihatan seperti jam dengan panah menunjuk lawan jam. Anda tidak lagi melihatnya di profil anda. Ia semata-mata akan dapat dilihat di bahagian yang diarkibkan di profil anda yang hanya boleh anda lihat. Walaupun sekali anda mengarkibkan siaran, anda masih akan melihat suka dan komen yang ada ketika ia masih berada di profil anda.

arkib instagram penuh

Sekali foto diarkibkan, mereka akan masuk ke arkib, sebahagian daripada profil anda sahaja yang anda dapat lihat.

Baca: Justin Casquejo, Sensasi Instagram, Ditangkap Untuk Memanjat Skyscraper Manhattan, Lagi

Anda boleh mengalih keluar pos dengan mudah dari arkib anda. Pilih foto di bahagian arkib dan ketik "..." sekali lagi. Ini akan membuka pilihan untuk "menunjukkan pada profil" dan pilihan lain yang tersedia apabila anda memasukkannya ke dalam arkib. Sebaik sahaja anda memilih "tunjukkan pada profil" foto atau video akan muncul semula pada profil anda di tempat yang sama pada asalnya diduduki dalam urutan kronologi. Sebaik sahaja anda melakukan ini pengikut anda akan dapat melihat siaran sekali lagi.

keluarkan dari arkib

Cuma pilih "tunjukkan profil" untuk mengalih keluar foto dari arkib.

Source

Sila tinggalkan balasan anda

Laman web ini menggunakan Akismet untuk mengurangkan spam. Ketahui bagaimana data komen anda diproses.