Jak przywrócić starszą wersję Prezentacji Prezentacji Google

Jak przywrócić starszą wersję Prezentacji Prezentacji Google

google-drive-logo

Domyślnie za każdym razem, gdy wprowadzasz zmiany w prezentacjach Prezentacji Google na Dysku, usługa zapisuje wersje tego pliku, aby przywrócić je do wcześniejszej wersji, na wypadek gdyby coś poszło nie tak. Kontynuuj czytanie, aby dowiedzieć się, jak z niego korzystać.

W przeciwieństwie do cofania, które może tylko cofnąć działania w jednej sesji, historia wersji Dysku Google może przechowywać pliki zapisane przez Ciebie kilka tygodni temu. Ta funkcja jest idealna, gdy funkcja cofania nie może ci pomóc lub gdy wprowadzasz niepotrzebne zmiany w pliku i chcesz szybko powrócić do poprzedniej wersji.

Zanim wrócisz do wcześniejszej wersji pliku, zawsze dobrze jest zapisać bieżący plik jako wersję zapasową lub pobrać go na dysk twardy.

1. Zaloguj się na swoje konto Dysku Google, a następnie otwórz plik Google Slide (lub PowerPoint), który chcesz przywrócić do starszej wersji. Jeśli twój plik PowerPoint jest otwarty w trybie podglądu, przejdź do Otwórz za pomocą - Prezentacji Google.

3

2. Po załadowaniu slajdów przejdź do Pliki -> Zobacz historię zmian. Możesz też nacisnąć Ctrl + Alt + Shift + H.

4

3. Mały żółty pionowy panel pojawia się po prawej stronie ekranu zawierającego wszystkie zapisane wersje bieżącego pliku. Aby wyświetlić wersję, wystarczy jedno kliknięcie. Jeśli nie możesz znaleźć potrzebnego pliku, kliknij Pokaż bardziej szczegółowe wersje w dolnej części ekranu, aby zobaczyć więcej.

5

6

4. Aby przywrócić tę wersję, najpierw wybierz ją w panelu, a następnie wybierz Przywróć tę wersję przycisk.

WIEK

5. Jeśli plik zostanie przywrócony, zobaczysz małą wiadomość u góry ekranu, który czyta Wersja została przywrócona: Dzisiaj. Komunikat będzie również pokazywał czas, kiedy nastąpiło przywrócenie. Jeśli Dysk Google nie może przywrócić pliku, sprawdź połączenie i spróbuj ponownie.

af

Dodaj komentarz

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, jak przetwarzane są dane komentarza.