Cum puteți vedea și bloca toate aplicațiile care vă urmăresc pe Facebook

Facebook se confruntă în prezent cu un scandal asupra utilizării datelor sale de către compania britanică de cercetare politică Cambridge Analytica.

Compania a obtinut informatiile personale ale utilizatorilor de Facebook de la 50.

Nu a obținut datele printr-un hack, dar se pare că a făcut parte dintr-o aplicație Facebook care a dat date despre utilizatorii cercetătorilor - precum și datele prietenilor lor.

Majoritatea oamenilor uită că, atunci când descarcă o aplicație sau semnează într-un site web cu Facebook, îi dau companiilor o privire în profilul lor de pe Facebook. Profilul dvs. poate include adesea adresa dvs. de e-mail și numărul dvs. de telefon, precum și istoricul de lucru și locația dvs. curentă.

Și majoritatea oamenilor nu-și dau seama că, dacă împărțiți aceste date cu prietenii, apoi aplicațiile folosite de acei prieteni pot vedea și acele date!

Agenții de publicitate, dezvoltatorii de aplicații Facebook și partenerii de anunțuri Facebook nu vă pot vedea numele, numărul dvs. de telefon sau angajatorul dvs. - Facebook criptează și anonimizează toate datele pentru a vă proteja confidențialitatea. Dar vând acele date în vrac companiilor care doresc să vizeze și să urmărească atât voi cât și oameni ca dumneavoastră.

1. Pentru a începe, mergeți la simbolul săgeată din extrema dreaptă a paginii dvs. Facebook.

fb1(Facebook)

2. Vom lua o adâncime în setări.

fb2(Facebook)

3. După ce vă aflați în setări, accesați Apps.

fb3(Facebook)

4. Acesta este bitul șocant, lista cu aplicațiile companiei care vă urmăresc pe Facebook. Aparent, am permis accesul aplicațiilor 54 la contul meu Facebook. Asigurați-vă că faceți clic pe butonul "arată tot" pentru a obține lista completă.

fb4(Facebook)

5. Voila! Lista de aplicații care mă urmăresc este atât de lungă încât trebuie să fac această vizionare mărită pentru a le vedea pe toate.

fb5(Facebook)

6. Deplasați mouse-ul peste una dintre aplicații. Aveți opțiuni. Puteți să editați permisiunile aplicației sau să le ștergeți complet, astfel încât să nu mai poată accesa contul tău Facebook.

fb6(Facebook)

7. TripAdvisor îmi cunoaște e-mailurile, vârsta mea și - ciudat - istoria mea de lucru! Îmi place TripAdvisor. Dar acest lucru se simte ca o acoperire.

fb7(Facebook)

Examinați fiecare aplicație pentru a edita permisiunile sau pentru a șterge accesul la dvs. în întregime pe Facebook. Este un pic de consumatoare de timp - dar altfel le oferiți acestor persoane doar date gratuite.

8. Acum derulați în continuare un pic mai departe în secțiunea Setări> Aplicații. Aveți mai multe opțiuni - am subliniat cele două cele mai importante. Puteți folosi Facebook pentru a vă conecta și a juca jocuri anonim. Vă sugerăm, de asemenea, să dați clic pe secțiunea "Aplicații pentru alți utilizatori".

fb8(Facebook)

9. În interiorul "Aplicații Altele Utilizați" puteți vedea toate datele pe care le permiteți prietenilor să le vadă și aceste date sunt văzute de aplicațiile pe care prietenii dvs. le utilizează!

fb9(Facebook)

Acest articol a fost inițial publicat de Business Insider.

În legătură cu o postare

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate datele despre comentarii.