CTLInfo tregon të gjitha certifikatat e besuara dhe të pabesueshme në Windows

CTLInfo është një program i lirë portativ i softuerit për pajisjet Microsoft Windows që tregon informacionin e certifikatës në Windows.

Ndërsa përdoruesit dhe administratorët e Windows mund të përdorin Menaxhuesin e Certifikatave për të shfaqur certifikatat nga ngarkimi certmgr.msc në një pajisje me Windows, sigurisht që nuk është mjeti më i mirë për punën për shkak të mënyrës se ndan certifikatat në grupe të ndryshme.

CTLInfo, CTL qëndron për Certificate Trust List, është një program i palëve të treta për të gjitha versionet e sistemit operativ Microsoft të Windows duke filluar me Windows Vista që tregon informacion në lidhje me certifikatat në një mënyrë të ndryshme.

Shqyrtimi CTLInfo

ctlinfo

Ju mund ta drejtoni programin direkt ashtu siç është portativ dhe nuk kërkon instalim. Aplikacioni paraqet një pasqyrë të fillimit; pasqyra përfshin numrin e certifikatave në Trust Trust të Besuar dhe të Pabazuar, dhe kohën dhe datën që përmbajtja u ndryshua. Ju gjithashtu do të gjeni madhësinë e skedarit të papërpunuar për CTL të besuar dhe të pabotuar, numrin e sekuencës dhe kohën e fundit të kontrollit të përditësimit dhe datën.

Microsoft ngriti Windows për të kontrolluar automatikisht përditësimet e certifikatës. Sistemi operativ kontrollon për përditësimet e Trusted CTL një herë në javë dhe për përditësimet e pa garantuara të CTL një herë në ditë.

Aplikacioni shfaq një buton "forcë" në ndërfaqen, por nuk ishte i përdorshëm kur e drejtoja.

Një klikim në detajet në ndërfaqen e liston të gjitha certifikatat në një format të dobishëm të listës.

certifikata

Listimi ofron një pasqyrë të dobishme të të gjitha certifikatave të besuara. E vetmja mundësi që jepet është që të përdorim kopje për të kopjuar përzgjedhjen në kujtesën. Dua të shoh opsione për të gjetur shënime specifike në listë ose për të eksportuar të gjithë listën direkt.

Administratorët e Windows nuk kanë nevojë të përdorin një program të palëve të treta për të listuar të gjitha certifikatat në sistem në një format të dobishëm. PowerShell ofron një mundësi për të shfaqur informacionin. Komanda dir cert: -Recurse kthen certifikatat dhe ju mund ta kombinoni atë me Where-Object për të kthyer vetëm certifikatat specifike, p.sh. dir cert: -Recurse | Ku-Objekti {$ _. FriendlyName -like "* DigiCert *"}. (shih këtë post për plotësues informacionit)

Fjalë Mbyllëse

CTLInfo është një program portativ i vogël për Windows që ju mund të kandidoni për të shfaqur informacionin për azhurnimin dhe ruajtjen e certifikatës dhe listoni të gjitha certifikatat e listës së besuar. Programi i mungon mundësia për të bërë asgjë me të dhënat e tjera se sa të kopjoni atë në clipboard në këtë pikë në kohë.

Postimi CTLInfo tregon të gjitha certifikatat e besuara dhe të pabesueshme në Windows shfaq së pari në gHacks Teknologji Lajme.

Faqet Post

Lini një Përgjigju

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.