Google do të mbyllë Google+

Google vetëm njoftoi se do të perëndojë shërbimin e rrjetit shoqëror të kompanisë Google+ për konsumatorët në periudhën e ardhshme të muajit 10.

Google+ ishte përpjekja e fundit e Google në krijimin e një konkurrenti në Facebook që do ta vendoste Google në një pozitë të barabartë me gjigantin e rrjeteve sociale në lidhje me të dhënat e përdoruesit dhe numrin e përdoruesve.

Google+ mori komente dhe vlerësime të përziera kur Google e lansoi atë në 2011 pas tij në pension Google Buzz, një përpjekje tjetër për të fituar tërheqje në botën e rrjeteve sociale.

Fillimi i Google+ u ndje i detyruar, veçanërisht pasi Google shpërbleu uebfaqet që integruan shërbimin në faqet e tyre dhe kaloi koment sistemi dhe sistemi në kutinë në YouTube dhe vende të tjera në Google+.

Në thelb, ajo që bëri Google në atë kohë ishte për të shtyni llogaritë Google+ duke kufizuar funksionalitetin në faqet popullore që nuk ishin të kufizuara para kësaj.

google plus plus

Google filloi një projekt të brendshëm të quajtur Strobe në fillim të 2018 që shikonte "aksesin e zhvilluesit të palëve të treta në llogarinë e Google dhe të dhënat e pajisjes Android" dhe "kontrollet e privatësisë, platformat ku përdoruesit nuk ishin të angazhuar" me API për shkak të shqetësimeve të privatësisë dhe zonave të tjera ku politikat e Google "duhet të shtrëngohen".

Një nga gjetjet e ekipit të projektit ishte se Google + "nuk ka arritur adoptimin e gjerë të konsumatorit ose zhvilluesit" dhe se "ka parë ndërveprim të kufizuar të përdoruesve me aplikacione". Google zbuloi se shërbimi kishte ndërveprim të ulët të përdoruesit pasi që 90% e sesioneve përfundonte me më pak se 5 sekonda.

Ekipi i projektit i Google analizoi API-të e disponueshme për zhvilluesit dhe gjeti se këto ishin "sfiduese për të zhvilluar dhe ruajtur". Përveç kësaj, u gjet një gabim që lejonte qasjen në skedarët e profilit që përdoruesit e Google+ shpërndanë me kontakte që nuk ishin publike.

I kufizuar në fusha statike të profilit opsional si adresa e postës, profesioni ose gjinia, Google gjeti "asnjë dëshmi se të dhënat e Profilit janë keqpërdorur".

Ekipi i shqyrtimit të Google konkludoi:

Duke pasur parasysh këto sfida dhe përdorimin shumë të ulët të versionit të konsumit të Google+, vendosëm të kalonim versionin e konsumit të Google+.

Kompania planifikon të dalë në pension versionin e konsumatorit të Google+ gjatë një periudhe 10-mujore. Pjesa e konsumatorit të shërbimit do të tërhiqet në fund të gushtit 2019.

Google planifikon të bëjë njoftime në muajt e ardhshëm që u japin konsumatorëve informacione shtesë si opsionet për të migruar të dhënat ose për ta shkarkuar atë, kjo e fundit ka gjasa nëpërmjet shërbimit Takeout të Google.

Ndryshimi ndikon vetëm në versionin e konsumatorit të Google+. Google planifikon ta kthejë Google+ në një produkt të fokusuar në Ndërmarrje.

Rishikimi ynë tregoi se Google+ është më i përshtatshëm si një produkt ndërmarrje ku bashkëpunëtorët mund të angazhohen në diskutimet e brendshme në një rrjet social të korporatave të sigurta.

Fjalë Mbyllëse

Nëse thyejnë njoftimin e Google me bërthamën, do të kuptoni se Google vendosi të mbyllë Google Plus për shkak të ndërveprimit të ulët të përdoruesit me shërbimin dhe mundësinë e investimit të shumë burimeve në shërbim për ta bërë atë më tërheqës për përdoruesit.

Pra, në vend që të fërkonin produktin, Google vendosi ta mbyllë atë për konsumatorët dhe ta kthejë atë në një produkt ekskluziv të Ndërmarrjeve.

Unë nuk përdor media sociale aq shumë dhe përdorim Google+ vetëm për të publikuar lidhje me artikuj të rinj. Shërbimi ka një problem masiv të spamit që Google me sa duket nuk mund të eliminonte.

Tani ti: Çfarë është marrë juaj për mbylljen e Google Plus? A do të bëjë Google një tjetër përpjekje për të pushtuar mediat sociale vertikale?

Postimi Google do të mbyllë Google+ shfaq së pari në gHacks Teknologji Lajme.

Faqet Post

Një përgjigje

Lini një Përgjigju

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.