Si të njoftoheni për grupin iPhone - Grupi automatik dhe nga aplikacioni

Njoftimet janë shpata me dy tehe. Ata ju paralajmërojnë për mesazhe të rëndësishme për t'ju mbajtur në krye të gjërave, megjithatë shumë prej tyre mund të jenë distraparuese dhe mund t'ju bëjnë më pak produktive. Apple kupton se përdoruesit e tyre duhet të jenë të fokusuar dhe produktivë, kështu që ata prezantuan një veçori më të mirë të njoftimeve.
Tani mund të gruposh njoftime për iPhone për aplikacion ose dërgues. Le të udhëzojë ky artikull.

Me nxjerr nga iOS 12, Apple bëri ndryshime për t'ju ndihmuar të kontrolloni lehtësisht njoftimet tuaja. Një mënyrë për të pasur kontroll më të mirë të njoftimeve të tua është t'i gruposh në tema, dërgues ose lloje të aplikacioneve. Tani, nuk do të bombardohesh me njoftime përsëri. Mësoni si të gruponi njoftimet e iPhone dhe shikoni se çfarë ka rëndësi me një shikim të shpejtë.

Si të Group njoftimet iPhone

Njoftimet e grupimit e bëjnë më të lehtë për të parë njoftimet tuaja të iPhone. Tani, nuk duhet të lëvizni mbi një listë të gjatë njoftimesh për të gjetur ato me të vërtetë të rëndësishme. Metodat e ardhshme do të përshkruajnë dy metoda të grupimit të njoftimeve të iPhone. Një seksion i veçantë do të diskutojë se si të fikni njoftimet grupore për një aplikacion.

Si të Group njoftime iPhone automatikisht

Me grupimin automatik të njoftimit, iPhone vendos se si trajtohen njoftimet e aplikacioneve. Ndiqni hapat e ardhshëm për të mundësuar njoftime automatike të njoftimeve në iPhone tuaj.

1. Shkoni në ekranin kryesor të iPhone tuaj.

2. Pastaj, hapni aplikacionin Cilësimet e pajisjes suaj.

3. Nga Cilësimet, takoni në cilësimet e njoftimeve.

4. Në Cilësimet e njoftimeve, shkoni te seksioni i stilit të njoftimit dhe zgjidhni aplikacionin që dëshironi të vendosni për grupim automatik. Trokitni në aplikacionin për të parë opsionet e njoftimit në dispozicion për aplikacionin e përzgjedhur. Për qëllime mësimore, le të trokitje e lehtë në app Facebook Page.

5. Në faqen e njoftimit të aplikacionit të përzgjedhur, shkoni te seksioni Opsionet dhe trokitni lehtë mbi opsionin e grupimit të njoftimit.

6. Trokitni lehtë mbi opsionin Automatik për të vendosur njoftimet që grupohen për aplikacionin e përzgjedhur është automatik. Një shenjë kontrolli shfaqet në pjesën e djathtë të opsionit për të treguar se opsioni është zgjedhur.

7. Ju mund të shtypni butonin Back për t'u kthyer në ekranin e mëparshëm. Faqja njoftimet e aplikacionit gjithashtu do të tregojnë që grupimi i njoftimeve të aplikacionit është caktuar automatik. Ju jeni bërë.

Si të Group njoftimet iPhone Nga App

Ju mund të zgjidhni që njoftimi juaj i iPhone të grupohet nga aplikacioni duke ndjekur këto hapa:

1. Shkoni në ekranin kryesor të iPhone tuaj. Për modelet iPhone 8 dhe më të vjetra të iPhone, shtypja e butonit Home ju çon në ekranin kryesor. Për modelet e iPhone X dhe variantet e ngjashme (iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max), mund të shkoni në ekranin kryesor duke u zhvendosur nga pjesa e poshtme e ekranit në pjesën e mesme të saj.

2. Nga Shtëpia e iPhone tuaj, hapni menunë Cilësimet.

3. Tjetra, hapni opsionin e njoftimeve nga Cilësimet tuaja.

4. Nga Cilësimet e njoftimeve, shkoni poshtë në stilin e njoftimeve dhe trokitni lehtë mbi aplikacionin që dëshironi të ndryshoni stilin e njoftimit.

5. Nga faqja e njoftimit të aplikacionit, takoni në opsionin e grupimit të njoftimit.

6. Pas kësaj, trokitni lehtë mbi opsionin Nga App për të zgjedhur llojin e Grupimit të Notifikimit.

7. Së fundi, prekni butonin Back për t'u kthyer në ekranin e mëparshëm. Përndryshe, mund të kthehesh te Ekrani kryesor. Cilësimet ruhen automatikisht.

Si të fikni njoftimet e grupit iPhone

Ju mund të zgjidhni që njoftimi juaj i iPhone të grupohet nga aplikacioni duke ndjekur këto hapa:

1. Shkoni në ekranin kryesor të iPhone tuaj. Për modelet iPhone 8 dhe më të vjetra të iPhone, shtypja e butonit Home ju çon në ekranin kryesor. Për modelet e iPhone X dhe variantet e ngjashme (iPhone XS, iPhone XR, iPhone XS Max), mundeni shkoni te Ekrani kryesor duke u zhvendosur lart nga pjesa e poshtme e ekranit në pjesën e mesme të saj.

2. Nga Home iPhone tuaj, takoni ikonën e ingranazhit për të hapur menynë Settings.

3. Tjetra, hapni opsionin e njoftimeve nga Cilësimet e iPhone tuaj.

4. Nga Cilësimet e njoftimeve, shkoni poshtë në stilin e njoftimeve dhe trokitni lehtë mbi aplikacionin që dëshironi të ndryshoni stilin e njoftimit. Për qëllimet e këtij mësimi, takoni në aplikacionin e Facebook Page.

5. Nga faqja e njoftimit të aplikacionit të përzgjedhur, takoni në opsionin e grupimit të njoftimit.

6. Pas kësaj, trokitni lehtë mbi opsionin OFF për të fikur grupimin e njoftimeve.

7. Së fundi, prekni butonin Back për t'u kthyer në ekranin e mëparshëm. Grupimi i njoftimeve duhet të shfaqet tani.

Pyetjet e bëra më shpesh

Pyetje: A mund të ndryshoj grupimin e njoftimeve të aplikacioneve menjëherë? Unë gjej procesin e manualisht duke kaluar nëpër çdo aplikacion dhe cilësimet e Grupi i Njoftimeve për të qenë shumë kohë.
A: Për fat të keq, Apple nuk ofron ende një mundësi për të aplikuar veçoritë e grupimit të njoftimit në aplikacione të shumta në të njëjtën kohë. Tani për tani, duhet të shkosh në çdo aplikacion dhe të zgjedhësh opsionin tënd të preferuar.

Ju sapo keni mësuar se si të gruponi njoftimet e iPhone automatikisht ose nga aplikacioni. Ju gjithashtu mësuat si të fikni Njoftimet e Grupit në iPhone. Nëse keni pyetje në lidhje me ndonjë nga hapat e mësipërm, na tregoni në seksionin e komenteve.

Ky artikull është pjesë e serisë tonë në duke përfituar më shumë nga njoftimet tuaja në iOS 12. Ju mund të kontrolloni artikullin për të parë këshilla të tjera për të maksimizuar njoftimet tuaja për iPhone-përvojë.

Burim

Faqet Post

Lini një Përgjigju

Kjo faqe përdor Akismet për të reduktuar spamin. Mësoni se si përpunohet komenti juaj.