Kategoria: Linux

Linux FAQ resurset dhe tutorials.Basic Linux tutorials. Përmban komandat e zakonshme, skriptet, instalimet dhe shembujt e konfigurimit.

5 lojëra popullore Windows që punojnë në Linux

Lojrat po bëhen normë në Linux falë teknologjive të tilla si Verërat, duke e bërë më të lehtë për të drejtuar lojërat e Windows. Në këtë listë, ne do të mbulojmë 5 të lojrave më të njohura të Windows që punojnë në Linux dhe që ju mund të luani tani. Ju lutemi vini re se edhe pse ...

Wireshark 2.6.5 u lirua me shumë vulnerabilities / Bugs Fixed

Analizuesi i rrjetit popullor të rrjetit Wireshark lëshoi ​​versionin 2.6.5 dje pasdite me disa bug-fixes. Pas dobësive, bugs është fiksuar në Wireshark 2.6.5: Motor Wireshark dissection mund të rrëzuar. Dissector DCOM mund të rrëzimit. Dissector LBMPDM mund të rrëzimit. Dissector MMSE mund të hyjë në një ...

PlayOnLinux 4.3 U lirua me kompatibilitetin e PLUS 5 Winebuild

PlayOnLinux, një frontend grafike për shtresën e pajtueshmërisë së softuerit të Verës që lejon Linux të instalojë aplikacione të bazuara në Windows, lëshoi ​​versionin 4.3 pak ditë më parë. Ndërsa Phoenicis PlayOnLinux 5 është aktualisht në zhvillim e sipër, POL 4.3 është një lëshim i bug-fix që gjithashtu sjell frynin Phoenicis (POL 5) ...

qBittorrent 4.1.4 Released me .TS Njohin si Previewable

Klienti i lirë dhe i besueshëm P2P bittorrent qBittorrent 4.1.4 u lirua sot me karakteristika të reja, bug-fixes, WebUI dhe përmirësime kërkimi. qBittorrent 4.1.4 nxjerr në pah pikat kryesore: Njohja e skedarëve * .ts si previewable Lejo të çaktivizosh grafikët e shpejtësisë Pastro LineEdit në ESC Fix ndarje sipas zërit Mos e hiq kutinë e kontrollit të limitit të shpejtësisë në ...

Si ta instaloni Apache Tomcat në Ubuntu Server

Tomcat është një aplikacion i serverit me burim të hapur për Linux, Windows dhe sisteme të tjera operative që janë të dizajnuara për të drejtuar Kontejnerët Java Serverlet, dhe gjithashtu mund të zhvillojnë teknologjinë e faqes Java Server. Në këtë udhëzues, ne do të shkojmë si ta instalojmë versionin 9 të Apache Tomcat në Ubuntu ...

Si të rregulloni Sudo: Add-Apt-Repository: Komanda nuk gjendet

Si të rregulloni sudo: add-apt-repository: komanda nuk gjendet duke përdorur sudo add-apt-repository ppa: disa / ppa në Ubuntu Linux Systems. Nëse ju merrni mesazhin e gabimit "sudo: add-apt-repository: command not found" duke shtuar sudo add-apt-repository ppa: disa / ppa, këtu është se çfarë duhet të bëni: sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install ...

Përmirësimi i neoni i KDE - Nga 16.04 në 18.04

Përmirësimi neoni i KDE-it - Nga 16.04 në 18.04 Përditësuar më: Nëntor 19, 2018 Demonstrues i familjes së mjedisit desktop i plazmës është KDE neoni, një distro që preferon të mos njihet si distro, bazuar në Ubuntu dhe i ngarkuar me plazma. Deri kohët e fundit, sistemi ka përdorur Ubuntu 16.04 ...

Si ta instaloni Oracle Java 11 në Ubuntu 18.04 / 18.10

Ky udhëzues i shpejtë tregon se si ta instaloni lehtë Oracle Java 11 LTS më të fundit në Ubuntu 18.04, Ubuntu 18.10, Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04 përmes PPA. Falë ekipit PPA të "Uprising Linux", një skript installer është i disponueshëm për të shkarkuar automatikisht paketën java nga rrjeti Oracle ...

Ubuntu MATE 18.10 Cuttlefish Cosmic - E arsyeshme-ish

Ubuntu MATE 18.10 Cosmic Cuttlefish - E arsyeshme-ish Përditësuar: Nëntor 16, 2018 Koha për të vazhduar testimin e sezonit tonë distro. Vullnetari që kemi këtu është Ubuntu MATE 18.10. Është një race shumë e çuditshme e sistemit. Ajo vetë-markave si një sistem për një të ardhme retrospektive, dhe unë ...

Si të modifikoni tema në Linux Mint Cinnamon - Tutorial

Si të modifikoni tema në Linux Mint Cinnamon - Tutorial Përditësuar: Nëntor 14, 2018 Kam arritur një problem interesant dhe frustrues gjatë testimit të Linux Mint 19 Tara. Domethënë, edicioni Kanellë i këtij distro përdor temën e re Mint-Y. Ndërsa bukur, është gjithashtu ergonomikisht e keqe. ...

Ubuntu & Deja Dup - Ngrihuni, rezervoni

Ubuntu & Deja Dup - Get up, backup Përditësuar më: nëntor 2, 2018 Çfarë ka më shumë umlauts se lebkuchen? Deja Dup. Shkruar mirë me një tërësi të theksuar, ky është një mjet i thjeshtë, por i gjithanshëm i rezervës, i përfshirë në Ubuntu nga default. Normalisht, kam vet ...

TeXstudio 2.12.12 është lëshuar, si ta instaloni në ubuntu

Redaktori LaTeX me burim të hapur, TeXstudio lëshoi ​​versionin 2.12.12 sot. Ja se si ta instaloni atë në Ubuntu 18.10, Ubuntu 18.04, Ubuntu 16.04, Ubuntu 14.04. TeXstudio 2.12.12 nxjerr në pah: përmirësimin e trajtimit makro, ofrimin e gui-it që shkarkon drejtpërdrejt makro nga github.com/texstudio-org/texstudio-macro shtoni modalitetin e plotësimit fuzzy shtoni cwls fix rar ...

KDE është deprecated në RHEL 7.6 dhe versionin e ardhshëm të RHEL

Red Hat Enterprise Linux është i njohur për të vendosur standarte në të gjithë industrinë. Për shembull, RHEL e shtyu sistemin aq të vështirë që të gjitha distro të tjera të Linuxit të miratohen për arsye të mira ose të këqija. Tani Red Hat njoftoi se KDE Plasma Workspaces (KDE) është zhvlerësuar nga RHEL 7.6 dhe ...

Si të instaloni Riak KV Database Cluster në Ubuntu 18.04

Riak është një bazë të dhënash e shpërndarë NoSQL që ofron disponueshmëri të lartë, tolerancë gabimi, thjeshtësi operacionale dhe shkallëzim. Riak është shkruar në Erlang dhe një pjesë e produkteve 'Basho' që ofrojnë versione të ndryshme, përfshirë Riak KV (Key-value), Riak TS (optimizuar për IoT / Time Series) dhe Riak CS (Riak Cloud ...

Si ta Instaloni dhe Siguroni phpMyAdmin në Ubuntu 18.04 LTS

phpMyAdmin është një mjet i administrimit të lirë dhe të hapur për MySQL dhe MariaDB. phpMyAdmin është një mjet i bazuar në ueb që ju lejon të menaxhoni lehtësisht bazat e të dhënave MySQL ose MariaDB. Ju mund të kryejnë detyra të administratës të tilla si krijimi, redaktimi, ose fshirja e bazave të të dhënave, importimi dhe eksportimi i bazës së të dhënave backup, ...