Як завантажити та видалити дані з Facebook

Немає сумніву, що соціальні медіа значно полегшили спілкування з родиною та друзями. З хронологією активності ваших друзів легко залишатися поруч із тими, кого ви любите, навіть якщо ви знаходитесь за тисячі кілометрів.

Проте, якщо ви не платите за продукт, є ймовірність того, що ви самі - продукт, і Facebook зробив мільярди від надання високоефективних інструментів для рекламодавців, які використовують вашу інформацію та звички перегляду.

Протягом останніх кількох років серія витоків і викривачів зробила дуже очевидним екстремальний обсяг інформації, яку Facebook зібрав від користувачів, і вони не завжди були найбільш скрупульозними, коли мова йде про проблеми конфіденційності.

Багато з них почали мігрувати від служби, але є кілька додаткових кроків, які можуть виникнути за межі простої дезактивації профілю, якщо ви хочете, щоб ваші особисті дані були захищені.

На щастя, Facebook став досить прозорим щодо типів даних, які вони збирали, а також забезпечували легкий доступ до інструментів, які можна використовувати для керування цими даними.

Завантажити та видалити дані Facebook

Виконайте наведені нижче дії, щоб завантажити та видалити дані з Facebook і зменшити цифровий слід.

Крок 1. Увійдіть до свого облікового запису Facebook у веб-переглядачі та натисніть спадне меню у верхньому правому куті екрана.

Крок 2. вибрати настройки.

Крок 3. У лівій частині екрана виберіть Ваша інформація у Facebook.

Крок 4. Натисніть Завантажте інформацію.

Крок 5. На наступному екрані натисніть кнопку Створити файл.

Крок 6. На цьому етапі Facebook надасть вам сповіщення про те, що ваш файл обробляється. Це може зайняти деякий час, залежно від того, як довго ви знаходитесь у Facebook і як активно ви були на сайті і в Інтернеті, але це не повинно зайняти більше години або два в більшості випадків.

Після завершення обробки файлу на веб-сайті з'явиться повідомлення про те, що файл готовий до завантаження, а потім можна завантажити повний файл всієї інформації, яку зібрав Facebook. Це ідеально підходить для збору інформації, яку ви хочете зберегти, перш ніж повністю видалити свій обліковий запис Facebook, або навіть якщо ви бажаєте легко сортувати вміст, який сайт накопичив протягом багатьох років.

Поки ми чекаємо на обробку файлу, ми можемо подивитися на ще кілька параметрів даних Facebook.

Крок 7. Поверніться на попередню сторінку та натисніть Журнал активності.

Крок 8. Ця сторінка є сукупністю всієї вашої діяльності та взаємодії з веб-сайтом. Ви побачите всі ваші публікації, коментарі та навіть реакції на кожну публікацію на сайті. Для полегшення сортування можна вибрати дані, які вас цікавлять, за допомогою фільтрів журналу активності у лівій частині цієї сторінки.

Крок 9. Поруч із будь-якою діяльністю ви побачите дві різні піктограми. Значок ліворуч дає змогу подивитися, для кого цей вигляд можна бачити, а значок праворуч дозволяє видалити певні записи з вашого журналу. Це чудово, якщо є певні фотографії або повідомлення, які ви б не хотіли плавати в Інтернеті, але все в порядку з управлінням даними в цілому.

Крок 10. У випадку, якщо ви хочете повністю видалити свій обліковий запис і всю інформацію, пов'язану з нею, це також варіант! Поверніться до екрана Інформація про Facebook і натисніть Видалення облікового запису та інформації.

Крок 11. На наступному екрані ви знайдете деяку інформацію про те, що відбуватиметься після підтвердження налаштування, а також деякі інші параметри, наприклад, просто деактивувати Facebook, щоб зберегти доступ до Messenger. Якщо ви хочете повністю відрізати Facebook, натисніть Видалити аккаунт у нижньому правому куті цього вікна.

Просто переконайтеся, що ви позитивні 100%, що хочете вилучити обліковий запис і дані назавжди, оскільки після цього моменту не буде повернення назад. Ми настійно рекомендуємо, принаймні, завантажувати вашу інформацію у Facebook за допомогою процесу 4-6, щоб мати копію будь-яких спогадів, які ви хочете зберегти на майбутнє.

Загалом, в той час як Facebook, безумовно, зіткнувся з невеликим тіні, коли мова йде про те, як вони обробляють дані своїх користувачів, вони дають вам доступ до цих даних, якщо ви готові зробити трохи копання.

Варто зауважити, що багато користувачів не усвідомлюють, що соціальна мережа Instagram «конкурента» також належить Facebook. Тому, якщо ви хочете повністю видалити свої дані з серверів компанії, вам також слід уникнути використання цієї програми.

Звичайно, незручно доводити вирізати дві з найбільших соціальних мереж в Інтернеті, але для тих, хто хоче краще контролювати спосіб використання їх особистої інформації, варто витратити кілька годин зусиль, щоб поглянути на зібрані дані і переконайтеся, що ви настільки поінформовані, наскільки це можливо. Насолоджуйтесь!

Ключові слова:

залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.