Facebook допускає зберігання ваших ніколи не публікуваних фотографій; Дані про мільйон користувачів 6.8, які використовуються для програм третьої сторони

Брокери даних Facebook

Facebook розкрив ще один загроза безпеки що постраждало мільйонам його користувачів - щось, що стало рутинним для гіганта соціальних мереж. Компанія стверджує, що помилка дозволила стороннім розробникам побачити фотографії користувачів Facebook, які завантажили певні зображення, але не вибравши їх фактично розміщувати. Ця "помилка" вражає майже 6.8 мільйонів користувачів Facebook.

"Наша внутрішня команда виявила помилку з API фото, яка, можливо, вплинула на людей, які використовували вхід в Facebook і надали стороннім додаткам дозвіл на доступ до своїх фотографій", компанія пише. "Коли хтось дає дозвіл додатковій програмі на доступ до своїх фотографій на Facebook, зазвичай ми надаємо доступ до додатків лише до фотографій, якими люди діляться на своїй шкалі. У цьому випадку помилка потенційно надавала розробникам доступ до інших фотографій, таких як ті, що використовуються в Marketplace чи Facebook Stories ".

Помилка також вплинула на фотографії люди завантажили на Facebook, але вирішили не публікувати. Наприклад, якщо хтось завантажує фотографію до Facebook, але не завершує публікацію - можливо, через те, що вони втратили прийом або пішли на зустріч, ми зберігаємо копію цієї фотографії, щоб людина мала її, коли повертається до програми щоб завершити свій пост. (акцент є нашим)

Компанія стверджує, що "в даний час" вважають до 6.8 мільйонів користувачів і до 1,500 додатків, побудованих розробниками 876 можуть бути зачеплені. "Єдиними додатками, на які постраждала ця помилка, були ті, які Facebook затвердив для доступу до фотографій API, і що особи отримали дозвіл на доступ до своїх фотографій", додано Facebook, як якщо б це могло узаконити це надзвичайно серйозне порушення конфіденційності.

Ця помилка, можливо, дозволила розробникам отримати доступ до ваших фотографій, що не надходили, але чому Facebook зберігає ці зображення в першу чергу?

Останнє питання не лише викликає занепокоєння через Facebook продовжує надавати ширший доступ до даних розробникам, але це ще раз підкреслює, що соціальний гігант накопичить стільки даних, скільки можливо, а в більшості випадків без знань споживачів.

Як зазначено у вищенаведених витягах, компанія говорить, що уражені зображення - це ті, які користувач вирішив не поділяти після завантаження або втратив прийом під час процесу. Той факт, що компанія навіть зберігає ці фотографії, не порушує вторгнення конфіденційності.

Facebook каже, що виявив помилку у вересні 25 і що це було жити протягом 12 днів. Однак компанія знову вирішила не розкривати її, оскільки в той же день, інший Facebook Повідомлення про конфліктну катастрофу що вплинуло на мільйон користувачів 30. Як TechCrunch звіти, компанія може зіткнутися із штрафом за ГДПР за те, що не розкрив її протягом 72 годин. Але штраф в розмірі декількох мільйонів фунтів стерлінгів може не сприйматися як занадто великий тягар для компанії, яка продовжує залишатися монополією в соціальній мережі.

Що стосується самої затримки, Facebook просто вибачився - ще раз. Компанія повідомила, що повідомить про це людей, які зазнали впливу через тривогу.

конфлікт конфлікту Facebook

- Як #deleteFacebook дані

У цій історії:

Повідомлення Facebook допускає зберігання ваших ніколи не публікуваних фотографій; Дані про мільйон користувачів 6.8, які використовуються для програм третьої сторони вперше з'явився на Wccftech.

залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.