Убер пояснює, чому його додаток з'являється для відстеження користувачів днів або навіть тижнів після їзди

Убер у п'ятницю відповів занепокоєнням щодо поведінки фонового відстеження свого додатка, пояснивши, що проблема виникає внаслідок оновлення для iOS, а не прикладної програми для компанії (через TechCrunch).

Побоювання були спочатку піднятий про використання Uber послуг локації, коли компанія оголосила, що буде відстежувати місцезнаходження клієнтів протягом кількох хвилин після закінчення поїздки, а програма вже не відкрита, з метою покращення її обслуговування. Основна скарга на захист приватних прав полягає в тому, що додаток не відмовляється. Однак з того часу багато користувачів повідомили, що додаток йде набагато далі і схоже, відстежує їх протягом декількох днів або навіть тижнів після того як вони в останній раз користувалися сервісом проїзду, навіть коли додаток закрито.

Apple Maps Uber

Зараз Убер заявляє, що ненавмисну ​​поведінку запускає розширенням iOS, яке Apple додало до своєї мобільної операційної системи у вересні, а не через помилку у додатку Uber або через нещодавнє оновлення служб локації.

In Система IOS 10, Apple відкрив Карти для сторонніх додатків, що дозволяє розробникам створювати розширення, які можна інтегрувати до результатів пошуку Карт. Коли встановлено додаток із розширенням для Apple, Карти, він автоматично інтегрується, але за умовчанням розширення відключено, щоб запобігти надто багатолюдним результатам пошуку.

Як повідомляє прес-секретар Uber: "Для людей, які вирішили інтегрувати додатки для спільного використання автомобілів з Картами iOS, дані про місцеположення повинні надсилатись, щоб ви могли просити поїздку в додатку Карти. Розширення з картами відключені за умовчанням, і ви можете вибрати, щоб їх включити в налаштуваннях iOS ", - сказали вони.

Сумнів, здається, полягає в тому, як iOS 10 показує, які програми використовують служби визначення місцезнаходження (Налаштування -> Конфіденційність -> Служби локації). Іконки зі стрілками змушують користувачів думати, що сторонні програми нітрохи відстежують їх, коли насправді це відбувається завдяки тому, що розширення "Карти Apple" працюють у фоновому режимі для надання результатів пошуку на основі місцезнаходження за запитом.

Щоб зробити справи чіткішими для користувачів, TechCrunch пропонує Apple використовувати іншу колірну піктограму зі стрілкою на екрані служб локації, щоб розрізняти, коли додаток безпосередньо отримує доступ до даних про місцезнаходження, а також, коли його розширення Maps робить це.

джерело

залишити коментар

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.